Ons team 

Timmy de Vos | Initiatiefnemer E-waste Race

"Elektronica is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks leven. Denk alleen al aan het mobieltje inje broekzak of de computer die je nodig hebt voor je werk. Achter deze prachtige technologie gaat echter een hele wereld schuil. Het delven van grondstoffen heeft enorme gevolgen voor mens en milieu. Grondstoffen raken op en komen vaak uit conflictgebieden of worden onder erbarmelijke omstandigheden uit de grond gehaald. Tegelijkertijd liggen er enorme bergen elektronica bij mensen thuis, belanden in restafvalcontainers of komen zelfs op dumpplaatsen in ontwikkelingslanden terecht. Als duurzaam ondernemer zag ik hier een prachtige uitdaging om mensen bewust te maken en grondstoffen uit de keukenlaatjes en van zolders terug in de kringloop te brengen! Zo is in 2013 het idee voor de E-waste Race geboren."

   

Nando Zwambag | Projectmanager E-waste Race

“Tijdens mijn studie tot tweedegraads docent aardrijkskunde ervaarde ik dat er (nog) te weinig aandacht is voor grondstoffenschaarste binnen het onderwijs. Ik vond dit onbegrijpelijk, omdat wij weten dat deze kinderen in de nabije toekomst geconfronteerd worden met de gevolgen van de eindigheid van grondstoffen. Met de E-waste Race willen wij kinderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Behalve het bewustmaken van de problematiek rondom E-waste, verzamelen we samen een gigantische hoeveelheid van deze recyclebare apparaten. Zo help ik mee om de wereld een beetje fijner te maken, samen met vele enthousiaste kinderen en collega’s!“

   

Pepijn Rademakers | Projectmanager E-waste Race

"Mijn passie voor organiseren, lesgeven en wat voor de wereld betekenen wordt gecombineerd in dit werk! Na mijn PABO opleiding heb ik gezocht naar werk dat past bij mijn achtergrond, bij mijn visie op de wereld en bij mijn hobby's. Dit alles komt samen bij het werk als projectmanager bij de E-waste Race. Laten we samen de wereld een beetje mooier maken!"

   

Louke Kreemers | Projectmanager E-waste Race

"De afgelopen twee jaar heb ik veel mooie plekken op de wereld gezien. Ik realiseerde me dat we op dit moment niet zo zuinig zijn op onze aarde en dat we een stuk meer kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en recycling. Tijdens mijn studie journalistiek werkte ik mee aan een kinderprogramma over duurzaamheid en wetenschap. Ik vond het heel leuk om kinderen te vertellen over deze onderwerpen en zag dat kinderen ook serieus nadenken over thema's als duurzaamheid. Daarom ben ik blij dat ik bij de E-waste Race kinderen hierover mag vertellen en samen met hen de wereld een beetje mooier mag maken!''

   

Rianka Beckers | Projectmanager E-waste Race

"Onze aardbol is veel te mooi om met oogkleppen op door te gaan net als de afgelopen decennia. Grondstoffen raken op en worden gewonnen uit ontwikkelingslanden, waar mensen onder slechte omstandigheden werken en weinig tot niet betaald krijgen. Er moet wat veranderen. En wat is er leuker dan dit probleem aan te pakken met degenen die hier nog het langste rondlopen? Het leukste vind ik dat ik me bij de E-waste & Textiel Race in kan zetten voor een betere toekomst. Samen met enthousiaste kinderen en fijne collega's hopen we een beweging in de wereld te starten. Want de kinderen verdienen ook een lang en gezond leven op deze mooie aardbol!"

 
   

Anne-Marie Rakhorst | Ambassadeur E-waste Race

Anne-Marie Rakhorst is een gerenommeerd ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van Duurzaamheid.nl, richtte Search Ingenieursbureau op en stond aan de wieg van het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland laat kennismaken met de Sustainable Development Goals.  Anne-Marie onderstreept het belang van de Textiel Race: “Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterk rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Juist door hen op een speelse manier van informatie te voorzien creëren we een grote impact. Want kinderen maken als vanzelf de rest van het gezin en hun grootouders enthousiast. Tegelijk zorgt de Textiel Race dat al het textiel dat wordt ingezameld niet wordt verbrand , maar terugkomt in de kringloop. Deze combinatie draagt enorm bij aan een circulaire textielketen en zo’n mooi initiatief steun ik graag!”

   

Jan van den Heuvel | Ambassadeur E-waste Race 

"Ik ben gek op allerlei gadgets. Gek op mijn iPad, gek op mijn nieuwe Samsungtelefoon en op mijn Chromecast. Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk wel allemaal elektronica. En wat doe ik er mee als ik de apparaten vervang? Daarom vind ik het zo leuk dat er een project is als de E-waste Race! Geweldig om op deze manier aandacht te schenken aan het recyclen van elektronische apparatuur! Ik ben graag ambassadeur van dit project!"

   

Jan Rotmans | Ambassadeur E-waste Race 

"Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Onze initiatiefnemer Timmy heeft tijdens zijn studie innovatiewetenschappen veel inspiratie mogen halen uit de boeken van Jan. Hij is de oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. En dat is nou precies waar Jan Rotmans en de E-waste race elkaar zo goed kunnen vinden: positief in actie voor een duurzame wereld!"