Opdracht 4.3: Red e-waste uit de prullenbak!

 

Zoals je in de video hoorde hoort e-waste niet bij het restafval. Als we e-waste bij het restafval gooien komt het terecht in de verbrandingsoven en kunnen we de grondstoffen die erin zitten niet meer hergebruiken. Super zonde, omdat onze grondstoffen op raken. 

E-waste moet naar een mileustraat of afvalbrengstation gebracht worden. Daar wordt de e-waste namelijk wel goed gerecycled. Helaas wordt nog veel te weinig e-waste naar zo'n milieustraat of afvalbrengstation gebracht. Hier ga jij iets aan doen! 

Hoe?

Jij gaat thuis alleen aan de slag met de boodschap 'red E-waste uit de prullenbak'! Je kiest uit onderstaande lijst één ding opdracht. Door dit te maken kan je de belangrijke boodschap in jouw huis delen en misschien zien de buren het ook wel? Je gaat deze opdracht dus individueel uitvoeren en hoeft hier niet voor de straat op. Hieronder staat een lijst van wat je kan maken:

- Een mooi poster om voor het raam te hangen

- Een flyer maken en in de brievenbus doen bij de buren

- Een spandoek maken en ophangen

- Een stoepkrijtslogan of stoepkrijttekening 

- Een foto van e-waste met tekst 'Red e-waste uit de prullenbak' eronder geplakt!

Zorg dat de boodschap 'Red e-waste uit de prullenbak!' hier duidelijk in terugkomt! Deel je creatie met ons via #ewastechallenge en @ewasterace.

Samen kunnen we de wereld redden, dus doe je best!