E-waste Campagne

Jullie gaan met een groep een echte zelfbedachte campagne maken! Waarom? Zodat alle mensen in de buurt weten dat e-waste naar de milieustraat of afvalbrengstation moet en niet bij het restaval hoort! Jullie gaan er als groep dus voor zorgen dat de e-waste die mensen in de la, op zolder of in de schuur hebben liggen op de juiste plek terecht komt. Het verschil met de vorige opdracht is dat jullie de krachten nu gaan bundelen. Jullie gaan dus samenwerken! En jullie gaan zorgen dat veel meer mensen jullie boodschap te horen of zien krijgen. Samen kan je de boodschap namelijk nog veel beter verspreiden.  Bedenk met (een deel van) de klas een eigen vette campagne en voer deze ook uit. Stuur je idee en de uitvoering daarna naar ons toe. Wij gaan alle ideeen bekijken en samen met grote bedrijven beoordelen. Wie weet wint jouw groep dan ook nog een vette prijs!

Wat gaan jullie doen

Jullie gaan dus een campagne bedenken. Met een campagne zorg je ervoor dat mensen in jullie wijk weten dat e-waste recyclen super belangrijk is en e-waste niet bij het restaval hoort. Hou hierbij rekening met de coronavirus maatregelen, want je mag niet in de wijk inzamelen. De mensen in je wijk moeten dus zelf thuis kijken wat ze hebben liggen en dit zelf wegbrengen.

Bedenk zelf een originele manier om de boodschap over te brengen aan de mensen uit de wijk. Zorg er dus voor dat de mensen de e-waste die ze thuis hebben liggen naar de milieustraat of afvalbrengstation in jouw buurt brengen (druk hier om te zien waar jij je e-waste in kan leveren). 

Een aantal ideeën voor zo'n campagne zijn:

- Maak een instagram of facebook post waarin een aantal leerling een stuk e-waste digitaal doorgooien naar elkaar.

- Wij zijn de media! Maak met de klas een E-waste krant voor in de wijk of een E-waste journaal dat je meerdere keren live uit gaat zenden!

- Maak met de klas een een mooie informatieve digitale nieuwsbrief waarin mensen kunnen zien waar ze hun e-waste naar toe kunnen brengen en deel deze nieuwsbrief via e-mail/pers/social media.

Leg met foto's of video's vast hoe jullie campagne eruit ziet, want wij gaan jureeren! Stuur na jullie campagne ons de foto's en video's toe via info@ewasterace.nl

Hoe ga je dit doen

Stap 1:

Vraag je klasgenoten om mee te denken. Overleg digitaal door bijvoorbeeld te videobellen. Denk samen na over hoe je in deze tijd mensen kan bereiken om zoveel mogelijk e-waste in huis te verzamelen én deze e-waste naar de milieustraat/afvalbrengstation te brengen. 

Stap 2:

Jullie gaan de campagne nu voorbereiden. Ga de materialen maken die je nodig hebt. Als je de materialen die je nog hebt verzameld hebt, ga je naar stap 3.

Stap 3:

Voer de campagne uit. Probeer zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat e-waste veel beter gerecycled moet worden en niet bij het restaval hoort. Maak van jullie campagne foto's of een filmpje, zodat je ons kan laten zien wat je gedaan hebt.

Stap 4:

Stuur ons jouw foto's, filmpje of ander materiaal toe. Zo kunnen wij zien wat voor gave campagne jullie hebben opgezet en dit delen via onze socials. En je maakt ook nog eens kans op een hele leuke prijs! Stuur je bewijsmateriaal naar info@ewasterace.nl

Succes en maak het verschil!